Miss Clarity

Ett samarbete med succéduon UnderbaraClara Lidström och Annakarin Nyberg!

Miss Clarity - Hösten 2019 - Provrummet Miss Clarity - Hösten 2019 - Provrummet

Vi sökte färgstarka, feminina kläder. Klassiska modeller med smickrande snitt som håller över tid och inte styrs av trender. Plagg som låter oss ta plats och inte begränsar. När vi inte kunde finna det vi sökte fick vi skapa det själva. Resultatet blev Miss Clarity.

Miss Clarity - Hösten 2019 - Provrummet Miss Clarity - Hösten 2019 - Provrummet

Kläderna håller hög kvalitet och tillverkas i limiterad upplaga. Svenskdesignade och producerade i Europa med kvalitéer som är snälla för miljön. Stråla och ta plats i dina plagg från Miss Clarity.

Miss Clarity - Hösten 2019 - Provrummet Miss Clarity - Hösten 2019 - Provrummet

Redan när vi började spåna på konceptet till Miss Clarity var det viktigt för oss att ha med ett modernt och snällt miljötänk i kollektionen. Vi är säkra på att det går att kombinera kärlek för fina kläder med ett stort miljö-hjärta!

Här på Provrummet sys nästa alla plagg i Kaunas i Litauen, på mindre fabriker och av sömmerskor som har lång erfarenhet och mycket kunskap. I den här kollektionen ville vi dessutom ta det ett steg längre och använda några av de bästa tyger vi kunde hitta!

Tygerna är framtagna hos leverantörer som ligger i framkant vad gäller att arbeta emot en mer miljövänlig textilindustri. Alla mönstrade tyger kommer från ett företag som grundades 1753 och är ett av Europas äldsta företag inom textiltryck. Alla tyger är certifierade enligt Oeko-Tex® Standard som är världens ledande textilmärkning. Processen de gått igenom när de trycks och färgas är GOTS-certifierad. Global Organic Textile Standard, GOTS, är en av de mest krävande internationella märkningarna som omfattar både sociala och miljömässiga krav.

Så vi lovar; nu kan du vara fin utan dåligt samvete!

Läs mer om tygerna och produktionen här >

3 artiklar

per page
Sätt stigande sortering

3 artiklar

per page
Sätt stigande sortering
Copyright © 2019-present Provrummet AB All rights reserved.